İstanbul


  İstanbul
İstanbul - eller Konstantinopel som den kaltes for lenge siden, har tre tusen års historie som den gjør sitt for å fortelle deg om når du er der.

I den store overdekkede basaren fornemmer du tusenårige handelstradisjoner med Østen. Her finner du alt: teppekunst, håndverk, gravørarbeid, smykker. Du lærer å prute underveis. Lydene er mange, menneskestemmer på forskjellige språk, fremmedartet musikk, osv. Dette er annerledes ferie. Kunst-opplevelsene og arkitekturen er mangfoldig. Den muslimske kunstens ornamentikk, Sofia Moskéen, Topkapi-palasset hvor sultanens hoff holdt til - med en av verdens flotteste juvélsamlinger. Istanbul er også et knutepunkt og en internasjonal handelsby. Du velger selv om du vil oppsøke det spesielle og gamle, eller det moderne og komfortable.
 

Restauranter | Shopping | Eiendomsmegler | Barer | Gullsmed | Hotell | Transfer |REIS TIL ISTANBUL MED EUROPAS BESTE FLYSELSKAP


Transport Du ankommer til Ataturk flyplassen, som ligger 24 km fra sentrum. Du kan ta flybussen, HAVAS, til sentrum som koster ca. USD 5,- (ca. kr. 30,?). En drosje fra flyplassen til sentrum koster ca. USD 16,50 (ca. kr. 100,-). Det hyggeligste er å spasere i Istanbul sentrum. Du har også mulighet til å ta buss og trikk. Skal du benytte drosje er det best å avtale pris på forhånd.

Severdigheter Topkapi palasset. Osmanner herskernes verdenskjente palass, som var en by i byen. Det sies at det alltid var ca. 5.000 mennesker innenfor palassets murer. Det var sultanenes residens frem til 1856. Dette må besøkes! Aya Eirene, Irene kirken i Topkapi palassets første gård. Hippodromen. Veddeløps-banen som ble anlagt i 203 e. Kr. av Keiser Septimus Severus. Sultan Ahmet Camii. Den blå moskeen, på østsiden av Hippodromen. Den ble oppført i 1616 og er byens hovedmoské. Basarene Kapali Carsi, den store basaren som er på 200.000 m2. Antikk museet, mest berømt er Alexander sarkofagen fra ca. 310 f. Kr.. Det Gyldne Horn, en 500 m bred arm av Bosporus, som strekker seg 11 km inn på Europa siden. Aya Sofya Muzesi, den hellige visdoms kirke og en av verdens mest berømte bygninger. Hovedrommet er dekket av en mektig kuppel, som er 56 m høy og 32 m i diameter.

Shopping Du bør besøke Den Store Basar (Kapali Carsi). Her finner du alt, men vær oppmerksom på at ikke alt er billigere enn i de vanlige butikkene i byen selv om du greier å prute ned. Basaren er åpen mandag ? lørdag fra 08.30 ? 18.30. Det store varehuset Vakko og spesialbutikkene ligger i gatene ved Taksim plassen, samt i Istiklal Cad. og Cumhuriyet Cad. De beste kjøpene er messing, kobber, lærvarer, keramiske smykker og tepper. Det er ikke tillatt å utføre antikviteter.

Restauranter En av fornøyelsene på ferie er å spise godt og det gjør du i Istanbul. Kjøtt, fisk, skalldyr, eksotiske grønnsaker og frukt danner basis for et kjøkken som kan måle seg med det franske. I området omkring Taksim plassen i den nye bydelen, ligger mange gode restauranter med varierende meny. Fiskerestauranter finner du i den gamle bydelen langs Marmara-havet. Begge steder er det meget rimelige priser. Langs Bosporus ligger de mer ekslusive spisestedene hvor også fisk står øverst på menyen. Visste du forresten at Tyrkia er storprodusent av velsmakende rødvin og hvitvin? Det er vanlig å gi 10% tips på restaurantene, dersom du er fornøyd. Det er alltid vanskelig å foreslå noen restauranter fremfor andre. Men vi kan nevne: Caretta, Ordekli Bakkal sokak No 29, Kumkapi. Kjent for sjømat og fiskeretter. Hacbaba, Istiklal Cad. 49, Taksim, en restaurant med tyrkisk og internasjonalt kjøkken.

Vis større kart