İzmir
 İzmir
İzmir er Tyrkias tredje største by og har i underkant av 4 millioner innbyggere. İzmir er en havneby, og er den nest største og nest viktigste havnen i Tyrkia etter Istanbul.

Izmir er en moderne storby, og minner mer om en Sør-Europeisk storby enn en tradisjonell tyrkisk by. I 1919 ble Izmir invadert av grekerne. Midt i sentrum står det en statue til minne om ti av de første tyrkerne som som gav sine liv for å stanse grekerne. En brann oppsto i Izmir da grekerne prøvde å evakuere sine tropper og store deler av byen brant ned til grunne.

Basaren i Izmir er travel og livlig med smale gater og små butikker. Det er nyere bygninger i basargatene, men de har innrettet seg etter tradisjonell måte med smykkehandlere i en gate, skobutikker i en annen og silkebutikker i den tredje. Hisar Cami som er Izmirs største og eldste moskè ligger midt i basaren. Hvert år fra slutten av august til midten av september er Izmir vertskap for en internasjonal handelsmesse. Messen foregår i Kültürparki. Og i juni er den årlige kulturfestivalen. Da er det forestillinger i både Izmir og Efesos. Efesos er Tyrkias mest kjente antikkeby. Nede v

ed havnepromenaden finnes det mange gode restauranter. Mange av dem har også en bar slik at du kan sette deg ned uten å spise. I Alsancak finner du gode pizzeriaer med lavere priser enn ved havnepromenaden.
 

REIS TIL IZMIR MED EUROPAS BESTE FLYSELSKAP
Izmirkysten
Egeerhavskysten til Tyrkia er kjent for flotte sandstrender, turkisblå bukter, kurbad og ruinbyer. Det er ikke like mange turister i dette området som det er i området rundt Antalya. Langs kysten er det flere kjente feriebyer som Cesme, Kusadasi, Bodrum og storbyen Izmir med nesten 3 millioner innbyggere. Det er et stort utvalg av kulturelle serverdigheter langs den egeeiske kyst. Efesos som er Tyrkias mest kjente antikke by ligger like ved badebyen Kusadasi. Noen få timers kjøretur inn i landet ligger Pamukkale som oversatt til norsk betyr bomullsslott. Pamukkale er kjent for sine vakre kalkterrasser med kildevann som sies å ha helbredende effekt. Med andre ord, du kan få med deg storby, kultur og «sol og bad». Izmir er Tyrkias tredje største by og har i underkant av 4 millioner innbyggere. Izmir er en havneby, og er den nest største og nest viktigste havnen i Tyrkia etter Istanbul.