Tyrkia har utallige opplevelser å by på:


Feriebolig

10 TIPS FOR KJØP AV BOLIG I TYRKIA

1 Fagekspertise
Kjøp bolig fra fagfolk som kan eiendomsmegling både i Norge og Tyrkia og som kan snakke ditt språk. Be om å få klar informasjon om ulikhetene mellom norsk og tyrkisk eiendomsmegling og hvordan dine rettigheter kan sikres. Bruk aldri ?gode hjelpere? du blir kjent.

2 Godkjente meglere
Bruk godkjent megler, dvs. megleren skal være godkjent av det tyrkiske meglerforbundet og ha meglerlisens. Dette henger på veggen hos megleren.

3 Sjekk hvilke garantier du får
Husk at dersom du kjøper bolig gjennom en norsk megler har du ikke automatisk norske rettigheter. Norske lover gjelder ikke når handelen skjer i Tyrkia. Få informasjon om hvilke garantier megleren gir.

4 Krev bankgaranti ved forskudd
Oppgjørsdelen er den mest risikofylte delen ved eiendomshandel i Tyrkia. Ikke betal forskudd på boligen uten at det stilles bankgaranti som sikkerhet for pengene. Skulle noe skje vil disse pengene være tapt dersom du ikke har garanti.

5 Sjekk kontrakten med en advokat
Kontraktene som benyttes i Tyrkia er ofte svært mangelfulle. Sjekk derfor kontrakten din med en advokat før du skriver under, og sjekk at det er utbygger som signerer kontrakten som selger av boligen - og ikke megleren.

6 Kjøp ny bolig
Kjøp ikke boliger som er eldre enn fra 2002. Da kom det nye byggeforskrifter i Tyrkia. Boliger som er bygget før den tid er av svært ulik kvalitet. Det er i hovedsak du som kjøper som er ansvarlig for å finne evt. feil og mangler og mangler i fundament og armering er vanskelig å avdekke.

7 Velg en solid megler
Kjøp av en solid megler slik at du er sikker på at du finner megleren også etter at du har flyttet inn og også om 3 år.

8 Velg den som tilbyr størst trygghet
De fleste prospektene i Tyrkia finner du hos mange megler. Prisen er den samme (ikke lov å ha ulike priser) så velg den som kan gi deg den største tryggheten som forbruker.

9 Kjøp fra en som driver bare som megler
Mange meglere i Tyrkia driver også som utbyggere og blir derfor ikke en megler mellom 2 parter slik vi kjenner det i Norge. I Tyrkia sitter du på mage måter og forhandler direkte med utbyggers representant. Bruk da alltid en advokat som kan ivareta dine interesser.

10 Bruttoareal
Vær oppmerksom på at arealene som oppgis på boliger i Tyrkia som regel bruttoareal, dvs. inkludert terrasser og vegger. Trappeoppgang kan også være medregnet. Be derfor om plantegning hvor areal per rom er oppgitt.

  Tyrkia har utallige opplevelser å by på:

Du kan "golfe" hele året i Tyrkia. I Tyrkia kan du oppleve levende kultur og gammel historie . For den som er interessert i gammel kultur, må Tyrkia være en skattkiste. Ruiner og byggverk fra forskjellige epoker i Tyrkias finnes i overflod. Her kan man følge i fotsporene til Alexander den store eller apostelen Paulus på hans kristningsferd gjennom Lille-Asia. Vannsport er meget populært i Tyrkia, og man kan drive dette på mange ulike nivåer. Bolig i Tyrkia gir deg tilgang på utallige opplevelser året rundt.

Klimaet varierer avhengig av hvilket område av Tyrkia man er i. Kystene langs Egeerhavet, og Middelhavet har varme somrer og milde vintre. Lenger nord er det litt kjøligere. Kysten av Svartehavet har varme somrer, milde vintrer og men temmelig stor nedbørsmengde. Områdene i det sentrale og østlige Anatolia har varme, tørre somrer og kalde vintre med mange kuldegrader. Nordmenn forbinder ofte det tyrkiske klima med Middelhavet. I forhold til norsk klima, begynner sommeren her i mars og varer til slutten av november. Også vinteren ved Middelhavet kan ha sin sjarm, med behagelig temperatur og mye frukt og grønnsaker. For de som liker skisport, vil det i denne perioden være mulig å stå på ski og kjøre alpint i Taurusfjellene, bare noen kilometer fra Middelhavets strand. Når man tenker på Tyrkia tenker man på sol og sommer, men det er faktisk en god del aktiviteter man kan ta seg til der også, selv om Tyrkia først og fremst er regnet som et ferieland. Over hele landet finnes det ulike typer av opplevelser, turer og ulike ekspedisjoner. Dessuten finnes et utall av naturparker i Tyrkia.

Disse nettsidene vil gi deg opplysninger om slike aktiviteter. Dessuten vil du finne informasjon om boligkjøp, ulike eiendommer og boliger, juridisk informasjon og generelle opplysninger om Tyrkia.

Bolig i Tyrkia kan være komplisert, men også meget enkelt. I Tyrkia som hjemme gjelder det å bruke en eiendomsmegler med de rette kunnskaper og kontakter. Kjøpe bolig i Tyrkia er det flere og flere nordmenn som gjør. Avstandene har blitt kortere og lavpris flyselskap har knyttet Tyrkia nærmere oss nordboere. Alle eiendomsmeglere vi har nedenfor, har lang erfaring med boligsalg i Tyrkia. Boligkjøp i Tyrkia er forskjellig fra kysten eller innlandet. Lokalkunnskap om eiendom i Tyrkia er en spesialkompetanse for eiendomsmeglere med slik kunnskap om eiendomsmarkedet i Tyrkia. Finn eiendomsmeglere med slik lokalkunnskap i Tyrkia, landet du ønsker å bo i. Noen er spesialister på leilighet i Tyrkia, noen på terrasseleilighet i Tyrkia, noen på enebolig i Tyrkia, noen på små jordeiendommer i Tyrkia, noen på bolig og eiendom ved stranden og noen er spesialister på eiendom i vakre fjellandsbyer og i det tyrkiske innlandet. Kjøp av eiendom i Tyrkia kan gi mange ubehagelige overraskelser. Unngå disse. Bruk lokalkjente eiendomsmeglere og eiendomsadvokater ved kjøp av bolig på kysten av Tyrkia. Veldig mange har fått erfaring og kunnskap om ferieleiligheter i Tyrkia og hjelper deg med å finne ditt ønskede feriehus eller fast bolig eller eiendom og bistår deg ved boligkjøp like trygt og sikkert som i Norge.