Side

 

Side
Side ligger på en halvøy med to deilige sandstrender på begge sider mot Kumköy i vest og Titreyengöl i øst. De fleste hoteller og leiligheter ligger i disse områder, som har enkel tilgang til Side sentrum med dolmus (minibuss). Begge områder har et stort utvalg av restauranter, barer og butikker.

I Side blander den antikke bys gamle ruiner seg med nåtiden, og til tross for Sides utvikling til et turistmål har byen bevart sin spesielle atmosfære og sjarm. Sides imponerende amfiteater med vakre bueganger har en fin utsikt over byen og havet, og du kan stadig se ruinene av den gamle hovedgaten med dens søyler, arkader og markedsplassen som dannet rammen for slavehandelen i området. I nærheten finnes Museet, i et velrestaurert romersk bad - her utstilles interessante statuer og gjenstander fra området.

Byens fargerike gater som fører ned til havnen og det gamle Apollontempelet byr på spennende kupp i massevis. Her er det butikker, som selger tyrkisk silke, designerjeans (de fleste kopivarer, men virkelig god kvalitet til lave priser), håndsydde broderier, tepper, skinn og et fantastisk utvalg av sølv- og gullbutikker. Lørdagsmarkedet ved moskeen er også verdt et besøk hvis man skal kjøpe klær, broderier, frisk frukt og grønnsaker.

De to mest populære strendene ligger i kort gåavstand fra Side sentrum, men hvis du foretrekker fred og ro kan du fortsette litt lengre ut på stranden, og folkemengden vil tynne ut.

Vis større kart